cosphos/φωτολόγιο

erasitexnis

Έφτιαξα τον «erasitexnis» για να γράψω για κάποιες από τις ασχολίες μου στον ελεύθερο χρόνο μου. Στην καλή περίπτωση θα ανταλλάξω απόψεις και με άλλους …συνερασιτέχνες. Στην κακή περίπτωση θα έχω μια αναφορά για προσωπική χρήση: ό,τι προκύψει καλοδεχούμενο.

Απασχολούμαι με πολλά (κατά καιρούς) στον ελεύθερο χρόνο μου γιατί …μπουχτίζω γρήγορα και δεν νιώθω σε τίποτα «επαγγελματίας». Ψάχνω όμως αρκετά, αφοσιώνομαι μπορώ να πω, σε ό,τι κάθε φορά μονοπωλεί το ενδιαφέρον μου.

Είμαι ερασιτέχνης από πεποίθηση γιατί δεν αφήνω εύκολα τα επαγγελματικά μου να περάσουν στον ελεύθερο χρόνο μου: αυτά έτσι κι αλλιώς μονοπωλούν τον περισσότερο άλλο χρόνο μου. Δεν χρειάζεται να περάσουν και στον …ελεύθερο αν και κάποιες φορές γίνεται και αυτό.

Είναι ωραίο να είναι κανείς ερασιτέχνης. Μοιάζει, για να γίνω λίγο ποιητικός, σαν τη μέλισσα που γυρίζοντας από λουλούδι σε λουλούδι δοκιμάζει ό,τι της αρέσει: τώρα είναι νόστιμο το θυμάρι, αργότερα το πεύκο ή το έλατο. Οπωσδήποτε όταν είναι καλό το θυμάρι δεν τρώει κανείς μόνο από αυτό: δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει και λίγο από το νέκταρ του πεύκου. Αυτό θα πει για μένα ερασιτέχνης: ποικιλία, λίγο από όλα και …πάλι από την αρχή.

Σε αυτό εδώ το blog δεν θα ασχοληθώ με όλες τις ερασιτεχνικές μου αναζητήσεις. Κάποιες, λίγο ιδιαίτερες, τις έχω αφήσει για τα άλλα μου blog. Αυτό το κάνω γιατί είμαι και στο blogging ερασιτέχνης: έστησα στα γρήγορα μερικά blogs (φαίνονται στο blogroll), ουσιαστικά εξερευνώντας τις δυνατότητες του blogging, και τώρα που έχω …τσιμπήσει με αυτό για τα καλά τα ενημερώνω. Όταν μου περάσει η όρεξη, βέβαια, θα …λακίσω διακριτικά, όπως είχα κάνει άλλωστε και σε παλιότερες ανάλογες προσπάθειες. Τι πειράζει; τώρα μου αρέσει και περνάω καλά blogάροντας, αύριο βλέπουμε…

Τα θέματα που αναφέρομαι εδώ είναι χωρισμένα ανά κατηγορίες ενδιαφέροντος. Θα γράφω κατά καιρούς σαν:

  • ερασιτέχνης …επενδυτής
  • ερασιτέχνης …ψαράς
  • ερασιτέχνης …κηπουρός
  • ερασιτέχνης …γεωργός
  • ερασιτέχνης …φωτογράφος
  • ερασιτέχνης …συλλέκτης

και …βλέπουμε.

Σε όποιον κατά τύχη βρεθεί στις σελίδες αυτές, εύχομαι να περνά καλά …ερασιτεχνώντας. Αν κάτι από όσα αναφέρω φανεί σε κάποιον διασκεδαστικό ή παρ’ ελπίδα χρήσιμο μπορεί να το χρησιμοποιήσει κατά βούληση. Ένας σύνδεσμος προς αυτό το blog ή ένα σχόλιο θα ήταν πολύ μεγάλη χαρά και θα με έκανε να περνώ ακόμα καλύτερα …blogάροντας. :)

feedburner feed για τον erasitexnis: εδώ.

Ο erasitexnis στο technorati: εδώ.

Blog στο WordPress.com.